Print Shortlink

Molí d’Aigua S. XVI Simat de la Valldigna ★ ★ ★ ★

Molí Simat★ “El Molí Company es construí al segle XVI i va deixar d’utilitzar-se com a molí cap el 1950″ ★ www.molímimat.com
El Molí Company es construí al segle XVI  i va deixar d’utilitzar-se com a molí cap el 1950.

Molí Company S. XVI

Molí Simat - Molí Company

★ Actualment es troba habilitat com a segona residència i està molt desfigurat, encara que en bon estat. L’aigua salva un desnivell de 2,5 m fins a arribar a la base del carcavà (compartiment de 1,8 m d’altura, 1,8 m d’amplària i 3,5 m de longitud), on es trobava el rodet. Mitjançant un engranatge, el rodet accionava dos moles. La tremuja, on es dipositava el gra per a moldre, tenia 2,5 m de diàmetre. L’aigua passa pel mecanisme del molí i per una sèquia és conduïda al gorg de l’Ast i a la sèquia Mare de Benifairó. www.simat.catLeave a Reply

css.php